Czyli pierwsze próby z kaszą jaglaną ;)
Kaszę jaglaną wprowadziłam do jadłospisu dość niedawno, ale do tej pory głównie do obiadu, tradycyjnie. Szukając inspiracji do różnych dań, co chwilę wpadałam na przepisy z wykorzystaniem kaszy jaglanej.. na słodko, do deserów. Postanowiłam spróbować z koktajlem. Akurat w zamrażarce czekało pół opakowania mrożonych truskawek. Ja polecam go na początek dnia (pisałam już o tym, że przed pracą piję koktajle w ramach śniadania) lub jako deser.
Składniki :
(na 2 porcje)
(na 2 porcje)
- 2/3 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
- 1,5 szklanki truskawek
- szklanka mleka
- łyżka miodu
Ugotowaną kaszę umieść w misce lub pojemniku blendera.
Dodaj rozmrożone truskawki (w sezonie świeże owoce umyj i pozbaw szypułek).
Zalej mlekiem i zmiksuj na gładki koktajl.
Dodaj miód i ponownie zmiksuj.
Jeśli koktajl jest za gęsty, dolej więcej mleka.
Wstaw do lodówki.
Najlepiej smakuje schłodzony :)
Dodaj rozmrożone truskawki (w sezonie świeże owoce umyj i pozbaw szypułek).
Zalej mlekiem i zmiksuj na gładki koktajl.
Dodaj miód i ponownie zmiksuj.
Jeśli koktajl jest za gęsty, dolej więcej mleka.
Wstaw do lodówki.
Najlepiej smakuje schłodzony :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz